تاثیرات دارویی سالیسیلیک اسید (salicylic acid)

010

تاثیرات دارویی سالیسیلیک اسید (salicylic acid)

سالیسیلیک اسید (C7H6O3) یکی از اسید های آلی آروماتیک است که نام شیمیایی آن مونو هیدروکسی بنزوئیک اسید بوده ، دارای مصارف دارویی نیز می باشد و رایج ترین کاربرد آن استفاده در داروهای مسکن از جمله آسپیرین است.

سالیسیلیک اسید از اسیدی کردن سدیم سالیسیلات توسط اسید سولفوریک به دست می آید.

سالیسیلیک اسید (2-هیدروکسی بنزوئیک اسید) یک ماده جامد سفید است که ابتدا از پوست درختان بید جدا شده است ، به آرامی در آب حل می شود و همچنین استرهای آن در بسیاری از گونه های گیاهی دیده می شود. نمک و استر های آن به عنوان سالیسیلات شناخته می شوند که در صنعت دارو کاربرد دارند.

سالیسیلیک اسید و استرهای آن به عنوان مواد نگهدارنده غذا ، در محصولات مراقبت از پوست و سایر مواد آرایشی و داروهای موضعی استفاده می شود.

از اسید سالیسیلیک موضعی برای کمک به پاک سازی و جلوگیری از جوش ها و لکه های پوستی در افرادی که آکنه دارند استفاده می شود. اسید سالیسیلیک موضعی همچنین برای درمان بیماریهای پوستی که شامل پوسته پوسته شدن یا رشد بیش از حد سلولهای پوستی است مانند پسوریازیس (بیماری پوستی که در آن لکه های قرمز و پوسته پوسته شده در برخی از مناطق بدن ایجاد می شود) ، ایکتیوز (شرایط طبیعی که باعث خشکی پوست و پوسته پوسته شدن می شود) شوره سر ، میخچه ، پینه و زگیل روی دست ها یا پاها مورد استفاده قرار می گیرد.

از اسید سالیسیلیک موضعی نباید برای درمان زگیل های تناسلی ، زگیل های صورت ، زگیل هایی که مو از آنها رشد می کند ، زگیل در بینی یا دهان ، خال ها یا علائم زایمان استفاده شود.

سالیسیلیک اسید در گروهی از داروها که عوامل کراتولیتیک نامیده می شوند وجود دارد. اسید سالیسیلیک موضعی با کاهش تورم و قرمزی و جدا کردن منافذ پوستی مسدود شده ، جوش ها را کوچک می کند تا جوش ها جمع شوند. با نرم و شل شدن پوست خشک ، پوسته پوسته یا ضخیم شده ، سایر بیماری های پوستی را درمان می کند ، به طوری که به راحتی از بین می رود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

منوی اصلی